Month: October 2022

Be Active 2022

Në kuadër të aktiviteteve “Be active “, FSHSU ka organizuar aktivitetin e rradhës ,me synim promovimin e një jete të shëndetshme dhe aktive për të gjithë nivelet e moshave të.

Turneu Ndërkombëtar Studentor i Shahut 2022

Përfundoi Turneu Ndërkombëtar Studentor i Shahut i organizuar nga Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Federatën Shqiptare të Sportit Universitar. Në mbyllje të këtij kompeticioni u zhvillua ceremonia e ndarjes së çmimeve për fituesit, ku veç pjesemaresve ishte i pranishëm dhe prefekti i Qarkut Korçë, z. Nertil Jole.

Fitues u shpallën :

 • Çmimin I e fitoi Ardit Uruqi nga Universiteti “Hasan Prishtina”, Kosovë.
 • Çmimin II e fitoi Rafahlia Tsouli nga Universiteti “Western Macedonia”, Greqi
 • Çmimin III e fitoi Bardh Avdiu nga Universiteti “Hasan Prishtina” Kosove.
 • Falënderime për pjesëmarrjen në këtë turne shkojnë për:
 • Universitetin “St. Kliment Ohridski”,
 • Western Macedonia.
 • Universiteti nga Florina-Greqi.
 • Universiteti “Hasan Prishtina”, Prishtinë.
 • Universiteti i Tiranës.
 • Universiteti Bujjqësor i Tiranës.
 • Universiteti Politeknik i Tiranës.
 • Universiteti “Luigj Gurakuqi “Shkoder.
 • Universiteti “Marin Barleti”, Tiranë.
 • Universiteti “Polis”, Tiranë.
 • Universiteti Mjekesor, Tiranë.
 • Universiteti “Fan S. Noli”, Korçë.

Maratona e Tiranës 2022

Sot në daten 23.10.2022 ,u organizua “Maratona e Tiranës”,një nga eventet sportive më të mëdhaja në vend.E ndarë në katër kategori :

 • 42km
 • 21km
 • tirana 10k

FSHSU sigurisht që u paraqit me ekipin e vullnetarëve ,të cilet përveç dhënies së ndihmës së tyre ,u argetuan pafund. Një eksperiencë sa e bukur aq edhe e veçantë ! Gjithmonë pjesëmarrëse e tyre FSHSU ndihet krenare dhe gjithmonë mbështetëse për të tilla aktivitete dhe njerëzve që vrapojnë për kauza të bukura. Të vraposh ,është të ndihesh i lirë!

Tirana 2023

Në kuadër të përgatitjeve për Kampionatin Europian Universitar të Futbollit “Tirana 2023”, kryetari i bashkisë Tiranë, Z.Erjon Veliaj, priti në një takim të veçantë, personalitete të larta të Sportit Universitar Europian dhe atij botëror,si dhe drejtues vendor që kanë kaluar eksperienca të tilla. Qyteti-Universiteti-Sporti, ishte tema e diskutimit, ku u shkëmbyen eksperiencat më të mira, për të realizuar një kampionat dinjitoz, i cili për nga organizimi dhe numri i pjesëmarrësve është jo vetëm një nga më sfiduesit në programin EUSA, por është në të njëjtën kohë edhe një nga ngjarjet kryesore të saj. Faleminderit Erjon Veliaj, për kujdesin dhe suportin tuaj në vazhdimësi,ndaj studentëve dhe aktivitetit të Federatës Shqiptare të Sportit Universitar.

Qyteti,Universiteti,Sporti

Presidenti i FSHSU ,Z.Besnik Veliu, në kuader të partneritetit me projektin e EUSA(Shoqata Europiane E Sportit Universitar),të titulluar “Qyteti,Universiteti,Sporti.”, ftoi në Tiranë:

 • Z.Adam Roczek,Presidenti i EUSA
 • Z.Jacek Sutryk ,kryetar i bashkisë së qytetit të Wrocław,i cili është përzgjedhur nga EUSA si një nga qytetet që do të jetë pjesë e këtij projekti
 • Marian Dymalski,zëvendes president i FISU(Federata Ndërkombëtare e Sportit Universitar)
 • Marcin Przychodny,drejtor i terreneve sportive dhe stadiumit të Wrocław.

Qëllimi i projektit është të vlerësojë dhe të demonstrojë bashkëpunimin midis pushtetit vendor dhe universitetit në kuadër të sportit universitar . Në secilin prej anëtarëve të EUSA ,do të vlerësohet një qytet. Nga data 30 shtator deri më 3 tetor ,u organizua vizita studimore e përfaqsuesve të EUSA dhe të pushtetit vendor ,ku është planifikuar të realizohet edhe një takim me kryetarin e bashkisë z.Erjon Veliaj ,pasi Tirana do të mirëpres vitin tjetër (26 qershor -5 korrik ) Kampionatin Europian Universitar Të Futbollit(m+f),më të madh të organizuar ndonjëherë në Shqipëri.