Organet e FSHSU

Antetaresimet ne FSHSU

KESHILLI DREJTUES

Presidenti

MSC BESNIK VELIU, PRESIDENTI I PARE I FSHSU-SE
 1. Edukim Fizik dhe Sporte
 2. Organizim dhe administrim I jetës sportive në IAL
 3. Promovim I sportit Universitar nëpërmjet zhvillimit të aktiviteteve sportive
 4. Disiplina e futbollit
 1. Diplome e integruar e studimeve të larta në Degën e Kulturës Fizike si Mësues I Edukimit Fizik dhe Trajner , Instituti I Lartë i Kulturës Fizike, Vojo Kushi
 2. Diplomë e integruar e nivelit te dytë Master Shkencor: Në specialitetin Futboll, Instituti I Lartë i Kulturës Fizike, Vojo Kushi.
 3. TRAJNIM NDËRK.OMBËTAR në CONI,  Italy, 1990.
 4. TRAJNIM NDËRKOMBËTAR: “Post Covid Era – Sport in new Dimensions” Universiteti Savitribai Phule Pune,Pune, Indi.
 • Përgjegjës I Departamentit të Edukimit Fizik dhe Sporteve në Universitetin e Tiranës.
 • Presidenti I Federatës Shqiptare të Sportit Universitar  prej vitit  2017
 • Pedagog I Edukimit Fizik në Universitetin e Tiranës 
 • Koordinator i aktiviteve sportive në UT brënda dhe jashtë vendit  , që nga 2008
 • President I Shoqatës Sportive Studentore, UT
 • Organizator i aktivitetit sportiv ndërmjet Universitetit të Tiranës dhe Universitetit të Banbergut Gjermani,
 • Anëtare i bordit drejtues IFIUS, ”Sport Fest”, në Tiranë dhe Durrës me pjesëmarrje e 28 universiteteve  nga Shqiperia, Universitetit i  Prishtinës, Universiteti i Tetovës dhe Shoqata nga Ulqini.
 • Organizator i Universiades Kombëtare Studentore “Pranvere 2015”
 • Organizator i Universiadës Mbarëkombëtare “Tiranë 2016”
 • Organizator i aktivitetit për 60-vjetorin e Universitetit të Tiranës
 • Anëtar I Bordit Drejtues së Olimpiadës Kombëtare të 100- vjetorit të Pavarësise , 2012.

Fisu

 • 2010 Universiaden e Valencias , Spanjë
 • 2011 Olimpiaden Botërore Shenzhen, Kine
 • 2011 Universiadën e Amsterdamit Hollandë
 • 2013 Universidën e Antwerb, Belgjikë
 • 2015 EuroRoma
 • 2017 Asamble Gjenerale FISU, Taipei
 • 2017 Universiada Botërore Verore, Taipei
 • 2019 Universiada Botërore Verore Napoli, Itali
 • 2019 Asambleja e 36-të Torino, Itali
 • 2019 Seminari Fisu-Eusa, Kranjska  Gora, Slloveni
 • 2020 Forumi Botëror  Fisu, Budapest, Hungari (Online)   

Eusa

 • 2017 Kampionati Europian I Sporteve Combat, Coimbra, Portugali
 • 2018 Lojrat  Europian,  Coimbra, Portugali.
 • 2018 Seminar I BeActive, Beograd, Serbi.
 • 2018 Asambleja e Përgjithshme, Madrid Spanjë.
 • 2018 Java Europiane e Sportit, Budapest, Hungari.
 • 2019 Java Europiane e Sportit “BeActive”, Bruksel , Belgjike
 • 2019 Seminari Fisu-Eusa, Kranjska Gora, Slloveni
 • 2019 Kampionati I Tenisit Podgorice, Mali Zi
 • 2019 Kampionati I lojrave Luftarake, Zagreb, Kroaci
 • 2019 Asambleja e Përgjithshme e Jashtëzakonshme, Aveiro, Portugali
 • Konferenca Ndërkombëtare  “FISU DAY” Prishtinë, Kosove

Sekretari I pergjithshem

 1. Metoda e kerkimit shkencor dhe shkrim akademik.
 2. Menaxhim në Sport.
 3. Marketing në Sport.

Msc.  Holtjon Orhani  ka studiuar për:

 1. Drejtësi (4 vjet) , Fakulteti Juridik, Universiteti i Tiranës ,Shqipëri .
 2. Menaxhim dhe administrim biznesi (bachelor),  Universiteti Sevati dhe Parashqevi Qiriazi , Tiranë, Shqipëri.
 3. Giurisprudenza, magistrale (5 vjet),  profilizimi :  E Drejtë Ndërkombëtare dhe E Drejta e Punës në Sport . Universita degli studi di Milano , Bicocca, Itali  ,
 4. Master in Sport Management , Marketing and Society, Universita degli Studi di Milano , Bicocca , Itali. 
 • 4 – vjecare në Itali dhe Shqipëri si Menaxher në Sport
 •  Përfaqësues ligjor dhe ndërmjetës i lojtarëve në futboll
 • Konsulencë juridike dhe menaxheriale për sportistët dhe klubët sportive.
 • 2 – vjeçare në sektorin e marketingut dhe marrdhënieve me publikun tek  Giorgio Armani “,                                        Itali Milano (Emporio Armani Basket , Përfaqësueja Olimpike Italiane , Rio 2016 )    
 • 1 vjeçare si Sekretar i Përgjithshëm (administrator) i Federatës Shqiptare të Sportit Universitar
 • 1 vit e gjysëm si pedagod në Universitetin Marin Barleti në lëndët :
  • Metodat e kërkimit shkencor dhe shkrim akademik
  • Menaxhim në sport
  • Mareketing në sport
MSC HOLTION ORHANI