Slide 1
AKADEMIA E VULLNETARVE

Akademia e Vullnetarëve të FSHSU-së ka për qëllim gjithëpërfshirjen e të rinjve në organizimin e aktiviteteve sportive.

Slide 2
KAMPIONATI EUROPIAN UNIVERSITAR | FUTBOLLIT

Tirane 2021 (Shtyre ne 2023)

Slide 3
KUPA VJESHTES
Slide 4
PJESMARRJET NDERKOMBETARE
Slide 5
PROJEKTE DHE INICIATIVA
Marrveshja_me_Kosoven
MARRVESHJA ME KOSOVEN
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Statuti

Federata Shqiptare e Sportit Universitar është person juridik privat që krijohet në formën e shoqates, e cila perfaqëson bashkimin vullnetar të shoqatave sportive dhe universiteteve, sipas institucioneve të arsimit të larte në Republiken e Shqipëris që vepron në përputhje me dispozitat e kodit civil të Republikës së Shqipëris sipas ligjit 8788, datë 07.05.2001.

Federata Shqiptare e Sportit Universitar ështe Organizate Jofitimprurëse.                 

Federata Shqiptare e Sportit Universitar mban siglën FSHSU.

Organet Drejtuese

1.     Asambleja e pergjithshme         2.     Presidenti                         3.     Zv. Presidenti               4.     Komiteti drejtues 

 

 

 

Asambleja e Përgjithshme
 1. Asambleja e përgjithshme  është organi më I lartë I Federatës Shqiptare të Sportit Universitar. 
 2. Vetem një Asamble e mbajtur në perputhje me rregullat e statutit ka autoritetin të marrë vendime.
 3. Asambleja e Përgjithshme përbëhet nga të gjithë anëtarët e saj, të cilët përfaqësohen me 1 votë.
 4. Në Asamblenën e Përgjithshme mund të marrin pjesë pa të drejtë vote anëtarët e nderit të miratuar nga Asambleja e Përgjithshme.
 5. Komiteti Drejtues vendos mbi pjesëmarrjen e përsonave e tjerë në mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme, këta persona nuk kanë të drejtë vote dhe mund të diskutojnë vetem me lejen e drejtuesit të Asamblesë.

Presidenti

Presidenti zgjidhet nga Asambleja e Përgjithshme dhe përfaqëson Federatën Shqiptare të Sportit Universitar. Forma e zgjedhjes, detyrat dhe të drejtat e tij përcaktohen në nenet 23-24 të statutit të FSHSU-së.

PRESIDENTI I PARE I FSHSU-SE
 1. Edukim Fizik dhe Sporte
 2. Organizim dhe administrim I jetës sportive në IAL
 3. Promovim I sportit Universitar nëpërmjet zhvillimit të aktiviteteve sportive
 4. Disiplina e futbollit
 1. Diplome e integruar e studimeve të larta në Degën e Kulturës Fizike si Mësues I Edukimit Fizik dhe Trajner , Instituti I Lartë i Kulturës Fizike, Vojo Kushi
 2. Diplomë e integruar e nivelit te dytë Master Shkencor: Në specialitetin Futboll, Instituti I Lartë i Kulturës Fizike, Vojo Kushi.
 3. TRAJNIM NDËRK.OMBËTAR në CONI,  Italy, 1990.
 4. TRAJNIM NDËRKOMBËTAR: “Post Covid Era – Sport in new Dimensions” Universiteti Savitribai Phule Pune,Pune, Indi.
 • Përgjegjës I Departamentit të Edukimit Fizik dhe Sporteve në Universitetin e Tiranës.
 • Presidenti I Federatës Shqiptare të Sportit Universitar  prej vitit  2017
 • Pedagog I Edukimit Fizik në Universitetin e Tiranës 
 • Koordinator i aktiviteve sportive në UT brënda dhe jashtë vendit  , që nga 2008
 • President I Shoqatës Sportive Studentore, UT
 • Organizator i aktivitetit sportiv ndërmjet Universitetit të Tiranës dhe Universitetit të Banbergut Gjermani,
 • Anëtare i bordit drejtues IFIUS, ”Sport Fest”, në Tiranë dhe Durrës me pjesëmarrje e 28 universiteteve  nga Shqiperia, Universitetit i  Prishtinës, Universiteti i Tetovës dhe Shoqata nga Ulqini.
 • Organizator i Universiades Kombëtare Studentore “Pranvere 2015”
 • Organizator i Universiadës Mbarëkombëtare “Tiranë 2016”
 • Organizator i aktivitetit për 60-vjetorin e Universitetit të Tiranës
 • Anëtar I Bordit Drejtues së Olimpiadës Kombëtare të 100- vjetorit të Pavarësise , 2012.
 • Tetor 2010 pjesmarrës në Universiaden e Valencias , Spanjë
 • Gusht 2011 pjesmarrës në Olimpiaden Botërore Shenzhen, Kine
 • Tetor 2011 pjesmarrës në Universiadën e Amsterdamit Hollandë
 • Tetor 2013 pjesmarrës në Universidën e Antwerb, Belgjikë
 • Viti 2015 pjesmarrës në EuroRoma
 • Universiada  e Taipeit, Taiwan
 • Pjesmarrës në Lojrat Europiane Universitare , Portugali
 • Korrik 2019 , pjesmarrës në Universiadën Verore Botërore , Napoli , Itali.
 • Shtator 2020, panelist në konferencën e përbashkët ndërkombëtare IDUS, Prishtinë, Kosovë.

Sekretari I Përgjithshëm

Sekretari I Përgjithshëm është organ administrativ në Federatën Shqiptare të Sportit Universitar dhe emërohet nga Presidenti. Funksionet e tij përcaktohen në nenin nr. 31.

 1. Metoda e , kerkimit shkencor dhe shkrim akademik ,
 2. Menaxhim në Sport ,
 3. Marketing në Sport “

Msc.  Holtjon Orhani  ka studiuar për ;

 1. “ Drejtësi “ (4 vjet) , “ Fakulteti Juridik , Universiteti i Tiranës ,Shqipëri .
 2. “ Menaxhim dhe administrim biznesi “ (bachelor). “ Universiteti Sevati dhe Parashqevi Qiriazi” ,Tiranë , Shqipëri .
 3. “ Giurisprudenza , magistrale “ ( 5 vjet ), profilizimi :  E Drejtë Ndërkombëtare dhe E Drejta e Punës në Sport . Universita degli studi di Milano , Bicocca, Itali  ,
 4. “ Master in Sport Management , Marketing and Society “ , Universita degli Studi di Milano , Bicocca , Itali. 
 • 4 – vjecare në Itali dhe Shqipëri si Menaxher në Sport
 •  Përfaqësues ligjor dhe ndërmjetës i lojtarëve në futboll
 • Konsulencë juridike dhe menaxheriale për sportistët dhe klubët sportive.
 • 2 – vjeçare në sektorin e marketingut dhe marrdhënieve me publikun tek “ Giorgio Armani “ ,                                        Itali Milano ( Emporio Armani Basket , Përfaqësueja Olimpike Italiane , Rio 2016 )    
 • 1 vjeçare si Sekretar i Përgjithshëm (administrator) i Federatës Shqiptare të Sportit Universitar
 • 1 vit e gjysëm si pedagod në Universitetin Marin Barleti në lëndët :
  • Metodat e kërkimit shkencor dhe shkrim akademik
  • Menaxhim në sport
  • Mareketing në sport
MSC HOTLJON ORHANI

Partnerët

VEPRIMTARITE

Federata Shqiptare e Sportit Universitar është e angazhuar të:

 • Zhvillojë aktivitete dhe programe sportive nëpërmjet shoqatave sportive studentore të IAL-ve.
 • Promovojë vlerat sportive dhe inkurajojë praktikën sportive brenda IAL-ve në harmoni me frymën universitare.
 • Të ofrojë dhe garantojë mundësi të barabarta për çdo student të Republikës së Shqipërisë për të praktikuar sportin gjatë dhe pas studimeve.
 • Zhvillojë potencialin sportiv studentor në drejtim të progresit dhe pasurimit të aftësive të cilat formojnë qytetarë evropian të përgjegjshëm dhe olimpik.
 • Ofrojë dhe sigurojë IAL-ve mundësinë për të forcuar rolin e sportit në universitete në shërbim të studentëve dhe të komuniteteve.
 • Të organizojë, të drejtojë, të kontrollojë dhe të vëzhgojë veprimtaritë sportive me studentët e arsimit të lartë, në nivel rajonal e kombëtar, në të gjitha disiplinat sportive.
 • Të organizojë kampionatet universitare në të gjitha disiplinat sportive dhe të shpallë kampionin kombëtar të universiteteve.
 • Të organizojë ekipet përfaqësuese në aktivitetet ndërkombëtare të sportit universitar.